Via het Kgalagadi Park van Namibië naar Botswana

Via het Kgalagadi Park van Namibië naar Botswana

Het Kgalagadi Transfrontsier ligt in de punt waar Namibië, Zuid-Afrika en Botswana aan elkaar grenzen. We zijn verplicht om minstens twee nachten in het park aan Zuid-Afrikaanse zijde te verblijven als we de oversteek naar Botswana willen maken (zodat ze nog wat extra centen kunnen verdienen). We hadden vooraf al geboekt en na het uitstempelen aan Namibische zijde mochten we na een paar minuten doorrijden naar Tweerivieren, waar de Zuid-Afrikaanse en Botswaanse immigratie een gebouw deelt. Het is een prachtige route, langs een (helaas op dit moment droogstaande) rivier. We zien erg veel Zuid-Afrikaanse vakantiegangers met hun grote dure terreinwagens voorzien van alle luxe. Nadat we een stempel in ons paspoort hebben voor Botswana rijden we nog een dag door het park voor we de grens naar Botswana oversteken. De laatste nacht verblijven we op een camping midden in het park, we staan onder een Camelthorn-boom. In de nacht zakt het kwik tot -8 graden, we hebben gelukkig dikke kleding en extra dekens mee de tent ingenomen.

Midden in de nacht worden we wakker van getik op het tentdoek, we denken dat het regen is tot we er de volgende ochtend achter komen dat de boom waaronder we staan door de kou een heleboel van zijn naaldachtige bladeren is verloren. Heel de auto en tent ligt er vol mee. In de vrieskou zijn we vroeg in de ochtend dus al met de handveger in de weer om alles weer schoon te maken. Gelukkig schijnt het zonnetje daarna al snel en we rijden richting de grens met Botswana. We rijden nog geen kilometer over de smalle hobbelige zandwegen in Botswana als we ineens een lichtbruin gevaarte in de berm op nog geen meter van de weg zien liggen. We schrikken ons rot als we zien dat het drie leeuwen zijn! Wauw! Met kippenvel op ons lichaam rijden we er voorzichtig tot op een paar meter afstand naar toe. De drie liggen tegen elkaar aan zich op te warmen in het ochtendzonnetje. We maken prachtige foto’s en genieten intens van deze bijzondere ontmoeting, na tien minuten zijn ze onze aanwezigheid beu, staan op en sjokken sloom de bush in. We rijden nog een stukje langzaam achter ze aan, wat een prachtige beesten!

Nog nagenietend rijden we naar een camping in het noorden van het park, we bakken er een brood op het kampvuur. Een nieuwsgierige jakhals komt tot op een meter afstand een kijkje nemen. We hebben een rustig nachtje en worden de volgende ochtend wakker van het vrolijke gefluit van geweldig mooi gekleurde vogeltjes in de boom recht naast onze daktent. Na het ontbijt met ons vers gebakken brood rijden we naar de uitgang van het park, Botswana in. We hebben er zin in!

3 gedachten over “Via het Kgalagadi Park van Namibië naar Botswana”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *