Grensovergang Angola – Namibie

Grensovergang Angola – Namibië

Deze grensovergang gaat rap! Aan Angolese zijde moeten we met naar een ruimte waar met grote letters “Foreigners” boven staat. Kan niet missen, wij zijn buitenlanders. Ze stempelen ons paspoort en we moeten voor een muur gaan staan waar ze een foto van ons maken. We vinden het allemaal prima en rijden daarna door naar de douane. We geven ze het tijdelijke importformulier maar het lijkt er op dat ze geen flauw idee hebben wat ze er mee aan moeten. Het gaat allemaal in gebrekkig Engels en eerlijk gezegd hebben we ook niet echt zin om deze mensen uitleg te gaan geven over het formulier wat ze zelf uitgeven! Na een tijdje vinden ze het wel goed en na een vluchtige blik in de auto mogen we door.

We rijden de auto Namibisch grondgebied op, met grote borden en pijlen worden we naar de linkse kant van de weg geleid. Vanaf hier rijden we aan de linkse kant van de weg! We stoppen bij immigratie, een mooi gebouw met nette loketten waar we een formuliertje moeten invullen. We leveren het in samen met ons paspoort, ze nemen onze vingerafdrukken af en maken een foto en klaar, de stempel wordt erin gezet. We moeten nog even langs de douane om een formulier voor de auto te regelen. Vlak voor de grens wilden we onze Angolese Kwanza wisselen tegen Namibische Dollars, maar dit hebben we uiteindelijk niet gedaan vanwege de waardeloze wisselkoers. We hebben toen al onze Kwanzas maar gebruikt om de auto af te tanken. We hebben nu dus geen cent contant geld meer op zak. Gelukkig kunnen we aan de grens gewoon met de creditcard betalen voor het tijdelijke invoerformulier, hoera beschaving!! Met de vriendelijke vrouw achter de balie spreken we trouwens de eerste woordjes Afrikaans, ze hoort dat we uit Nederland komen en begint spontaan Afrikaans te spreken (wat best wel op Nederlands lijkt). Erg grappige taal, die we vanaf nu nog veel vaker zullen gaan horen.

We rijden Namibië binnen, hier is zowat alles weer verkrijgbaar. Overal winkels en restaurants, moderne auto’s, fatsoenlijke wegen. Mensen zijn netjes gekleed en houden zich warempel best goed aan de verkeersregels. Echt een wereld van verschil met veel van de voorgaande landen. We hebben er zin in!

Een gedachte over “Grensovergang Angola – Namibie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *